Też czekam z niepokojem :roll:
[O1] Jak roznitować tablice rejestracyjne
Zwiń
X
-
[O1] Jak roznitować tablice rejestracyjne
Witam
Macie może jakiś sprawdzony sposób na roznitowanie tablic rejestracyjnych bez uszczerbku dla tablic i bez używania jakichś skomplikowanych narzędzi? W poniedziałek prawdopodobnie kupię samochód i chcę od razu go przerejestrować, a potrzebne są tablice.
-
-
Zamieszczone przez owenjedyne co jest skuteczne to wiertarkap.s. pozdrawiam olsztyniaka
Zamieszczone przez WaltAlbo młotek i płaski śrubokręt
Dzięki za tak szybką pomoc. Od poniedziałku (prawdopodobnie) będę się chwalił swoją OI Celebrate z ASZtem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6będzie na pewno mniej inwazyjnie niż wiertarką.MOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paulob1Tylko wiertarka i dobre wiertło, ale nie za duże, to wtedy nie narobisz szkód, a główka nita sama uleci i zdejmiesz tablice bez problemu. Nity aluminiowe(bo pewnie takimi jest zaciśnięta) są słabiutkie, więc nie ciśnij za mocno.Wystarczy przyłożyć,,wiertło samo wyciągnie główkę nita.
Można też użyć wkrętarkę akumulatorową. :wink:
Komentarz
-
-
paulob1, dobrze pisze :!:
temat przerabialem kilka razy :!:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gzymsZamieszczone przez owenkup-nie jest droga
Myślę że wszystko jest jasne ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Robert_PWeź na sucho włóż nit do nitownicy i ją naciśnij zobaczysz o co w tym wszystkim chodziale dzisiaj poniedziałek, darujcie rozwój wątku
Zamieszczone przez Robert_PNie wiem o jakich podkładkach piszesz . Nity wyglądają tak :
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gzymsAle po cholerę te podkładki? No i te "gwoździe" wychodzą z nita czy trzeba jej jakoś obcinać?MOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
gzyms, nitownica ci sama obetnie te "gwoździe".
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gzymsZamieszczone przez owenzapewne masz na myśli wymienne końcówki
Obrazek Nie wiem po cholera sa one.
Ale już zrobiłem sobie test "na sucho" w sobotę będę nitowałteraz wymiana wentylatora mnie czeka.
kolego skoro masz problem z obsługą tak prostego urządzenia jak nitownica, znalezienia obsługi w google to za co ty chcesz się zabrać.
weź może lepiej będzie jak podjedziesz do mechanika to wymieni ci ten wentylator i zanituje tablicę bo jeszcze krzywdę zrobisz sobie
Komentarz
-
-
[O1]
Zamieszczone przez petrassorry za OT
p.s.
Tablice zanitowane, z przodu bez problemu. Niestety tył to walka: 1. po pierwsze primo - ściągnięcie osłony/tapicerki tylnej klapy - samemu jest to niewykonalne, chyba że o czymś nie wiem, 2. po drugie primo - kto wymyślił, zaprojektował sposób mocowania ramki/tablicy rejestracyjnej, dodatkowo przyrdzewiałe śruby - rozwiązanie - rozwiercenie wszystkiego, razem z tymi aluminiowymi "gniazdami" na wkręty/śruby bo to jakieś jednorazówki. 3. po trzecie primo malowanie blachy po wkrętach i nitach (na marginesie klapa pod ramką jest cała pordzewiała - zatem cała klapa do malowania, a sama blacha cieniutka jak w tico) 4. ech w moim starym 15 letnim golfie (III, kombi) nie było tylu problemów.
Dzięki wszystkim za pomocne uwagi.
Komentarz
-
Komentarz